15.7.2014

Porin Raasto 12.7.2014

No nyt oli niin siistimageemahtavanupee kisa ettei kovin paljoa tullut avauduttavaa tänne blogin puolelle. Hienot Yyterin maastot, mahtava keli, hyvät kartat, huippu meininki. Vastaantulevat kärkijoukkueet kannustivat ja heittivät yläfemmoja.

Lähdettiin rauhalliseen tahtiin matkaan, tarkoituksena vain nauttia menosta. Alkuun tuli yks pieni pummi mutta sitten homma lähti etenemään tasaiseen tahtiin. Jos jotain muuttaisi niin hiukan vähemmän paarmoja ja ampiaisia kun olisi ollut kirittämässä niin hyvä... ja jos jostain saisi lisää rohkeutta ajaa kapeita ja mutkittelevia pitkospuista niin vielä parempi. Nyt tuli ajettua vain helpoimmat pätkät (ja niilläkin melkein lensin lepikköön). Jonkin verran pahan näköisiä kaatumisia pitkospuuosuudella näkyi, mikä hieman jarrutti omia ajohaluja.

3 km uinti/kahlaus oli virkistävä (vaikka kädet jähmettyivät +15 asteisessa vedessä aika pahasti ja melontaliivit & kengät tekivät uimisesta hiukan haastavaa). Uintiin lähdettäessä päätin jättää paidan rannalle ja kiskoin pelkät melontaliivit urheilurintsikoiden päälle. Mukavasti sitten järjestäjien toimesta oli kuvaaja rannalla, joten toivottavasti kuvissa näkyy muutakin kuin pelastusrengas :D Muutenkin kuvaajia oli reitin varrella niin paljon että välillä tunsi itsensä ihan julkimoksi.

Suunnistus oli helppoa ja maisemista pystyi nauttimaan hikoilun lomassa. Hiukan kyllä harmitti kun viimeiselta suunnistusosuudelta ehdittiin hakea vain kaksi rastia. Toisaalta, aamulla kartat käteen saatuamme totesinkin että tavoite on ehtiä hakemaan edes yksi rasti viimeiseltä osuudelta, eli tavoite täyttyi. Kolmannelle rastille oli niin pitkä rastiväli että päätimme kurvata maaliin kun kisa-aikaa oli noin puoli tuntia jäljellä, koska emme olisi ehtineet ajoissa hakea rastia. Matkaa kertyi 40,3 km ja aikaa kului n. 5,5 h. Ihan jees setti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti