26.5.2014

Turku Rogaining Sprint 2014

Tänään oli ohjelmassa Turku Rogaining Sprint. 2 h aikaa kerätä rasteja. Olimme ilmoittautuneet joukkuesarjaan, koska rusakkoja vahvistamaan oli saatu vikkeläjälkainen juoksija joka toimi jänispalveluna ja piti vauhtia (sekä tunnelmaa) yllä.

Suureksi yllätyksemme olimme sekä kisapaikalla että karttojen jaossa ajoissa (varmasti ensimmäinen kerta ikinä). Reitin suunnitteluun oli aikaa 15 min, joka oli todella vähän. Kartan käteen saatuani ajatuksissani ehti tapahtua luvattoman vähän: "äää mitä nää on - ai niin rasteja, äää mihin pitää mennä - ei mitään hajua, mitä kello on, MISSÄ ME TÄSSÄ KARTALLA OLLAAN, miks tässä on näin monta karttaa, miten nää istuu yhteen - ei pysty hahmottamaan, mitä kello on, MITEN NÄÄ RASTIEN PISTEMÄÄRÄT LASKETAAN - jaa ois varmaan pitäny lukee se kisakutsu, ai nyt pitää mennä" ja kun lähdön aika koitti, päätimme vain lähteä juoksemaan talon taakse (jotta näytämme vakuuttavilta) ja jatkaa kartanlukua nurkan takana.

Siitä se sitten kuitenkin lähti melko hyvin rullaamaan. Rastien pistelaskusta ei ollut aluksi mitään hajua, mutta onneksi jossain vaiheessa muistui mieleen että se taitaa olla tuo rastinumeron viimeinen numero joka kertoo pistemäärän. Päätimme hakea vain lähellä olleet suunnistuskartan rastit. Kaksi pienipisteistä lähdön lähellä ollutta rastia jätimme odottamaan paluumatkaa jos aikaa jäisi.

Etenimme melko hyvin suunnitelman mukaan ja suurempia pummeja ei ihme kyllä tullut yhtään. Jänis hoiti vauhdin ja toinen rusakko kartanluvun, joten itselle jäi rooliksi johtaa joukkoa (eli roikkua mukana ja vinkua). Paluumatkalla ehdimme jopa hakea toisen pienipisteisen rastin ja saavuimme hyvissä ajoin maaliin.

Aikaa kului 1 h 52 min, matkaa kertyi 9,3 km ja pisteitä 52 (maksimi 215).

Kotisohvalla tajusi että suunnistuskartalta olisi pitänyt poiketa yleiskartan puolelle useammin (esim. 10 pisteen rasti nro 170 ohitettiin aivan läheltä). 15 min reitinsuunnitteluaika oli ainakin itselle aivan liian lyhyt eikä karttojen yhteensopivuutta ehtinyt täysin hahmottaa (ehkä tähän olis auttanut edellisen vuosien karttoihin tutustuminen jolloin alkuhämmennystä ei olisi tullut). Vasta aivan loppumatkasta tuli mieleen jatkaa reitin suunnittelua tien päällä - minkä ansiosta tuli 3 pistettä lisää. Asian aikaisemmin huomaamalla olisi tullut 17 pistettä lisää.

Pienestä rusakkomaisesta säätämisestä huolimatta kisa tarjosi mukavan maanantai-illan piristeen ja todella hyvän treenin, kun kisaan vielä yhdisti pyörämatkat. Lämmin kiitos laadukkaalle jänispalvelulle, ilman sitä olisi varmasti jäänyt useampi rasti hakematta.

Jänes + rusakot


Suunnistuskartta, kuljettu reitti vihreällä

Yleiskartta

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti