4.6.2015

Turku Rogaining Sprint 25.5.2015


Parisarja muuttui lennosta yksilösarjaan, joten myös sotasuunnitelma muuttui toisen puuttuessa. Etukäteissuunnitelmana oli siis tällä kertaa etsiä isot pisteet ja luottaa enemmän jalkaan, kuin päähän.  Tai kuten eräs kilpakumppani kerran lausui: “täysillä matkaan ja loppuun asti kiristäen”.

Saavuin kisapaikalle hyvissä ajoin, suoraan töistä tosin. Aurinko lämmitti mukavasti auton lasin läpi mutta pihalla tuuli oli jäätävää, joten nopea numerolappujen haku ja takaisin autolle lämmittelemään, tankkaamaan ja kiinnitelemään numerolappua rinnuksiin. Kisana tänään siis 2 h sprinttikisa ja reittisuunnitelman tekoon aikaa ruhtinaalliset 15 min.

Kartta käteen, alkuun nopea silmäys, hivenen ahdistuneisuutta, paniikkinaurua, itsensä kokoamista ja paluu strategiaan, isot pisteet ja teitä pitkin runnoen. Reitti alkoikin melko nopeasti hahmottua ja onnistuin vielä valitsemaan ensimmäiset rastit siten, että erehtymisen vaaraa ei ollut. Kokemushan on opettanut, että hyvä “rytmi” on löydettävä nopeasti ja alku on otettava rauhassa ja jokseenkin varmanpäälle.  Loppuun jätin pienellä riskillä vielä useamman isopisteisen rastin, jotka olisin voinut napsia jo alkumatkasta, jotta sain reittini ainakin teoriassa näyttämään fiksulta.

Ensimmäinen kolme varttia menikin hienosti. Matka taittui, pisteitä kertyi ja kaikki näytti hyvältä. Isoja pisteitä, helppoja reittejä ja usko oli vahva.  Pääsin suunnitteleman reittini kauimmaiselle pisteelle (kyllä, siellä odotti maksimipisteet ottajaansa). Sitten alkaisi matka kierrellen kohti maalia ja pääsisin suorittamaan ihan oikeaa suunnistusta pois nopeakulkuisilta teiltä. Syöksyin metsään ja homma alkoikin luistaa odotetulla tavalla. Metsä tosin osoittautui hyvinkin kaksijakoiseksi; joko tiheää soistuvaa ja vaikeakulkuista, tai vaihtoehtoisesti erittäin kivikkoista avokalliota. Luvassa ei siis ollut leppoisaa kangasmetsäsuunnistusta, varsinkaan kun takana oli jo tunti melko kovatempoista rallattelua.

Poimin metsästä alkuun parit pikkupisteet suunnaten suunnitellun päättäväisesti kohti viimeistä kunnon haastetta. Kymmenen pistettä keskellä muutaman jalkapallokentän kokoista tiheikköä. VIRHE! Rasti kivien välissä, ainakin rastimääreen mukaan. Itse en löytänyt rastia, enkä edes kiviä, mutta eipä sitä löytäneet toisetkaan. Väkeä kyllä riitti, sillä isot pisteet olivat houkutelleet paikalle ison kasan muitakin suunnistajia.  Tajusin sentään luovuttaa, kun rastia ei vaan alkanut löytymään. Matka eteenpäin ja väärälle polulle. TOINEN VIRHE ja se oli sitten siinä. Kompassilla suunta kohti sivistystä, epätoivoista etsiskelyä ja lopulta paikannus kartalle ja nopea tilannepäivitys. Laskin että aikaa olisi periaatteessa jäljellä vielä yhden rastin noutamiseen (ainakin tuoreilla jaloilla), joten suunta siis kohti rastia. Kahden tunnin kilpailu ja aikaa kahden leiman välillä 45min! Voisi siis väittää, että ihan putkeen ei mennyt.

Seuraava huoli tuli kiiruhtaessani kohti maalia. Matka maaliin kulki samaa reittiä, kuin olin jo alkumatkan kulkenut ja olin kellottanut muutaman kiintopisteen, jotta tarvittaessa osaisin jakaa vauhtini oikein (mikäli siis kiire tulisi). Ja tulihan se, tajusin olevani pari minuuttia etuajassa, mutta tämä riemu oli lyhytaikaista. Olinhan alkumatkan kirmannut tuoreilla jaloilla ja hyvin tankanneena… ja vielä suurimmalta osin loivaan alamäkeen. Nyt siis samaan 20 min matkaan oli aikaa 22 min, mutta takki tyhjänä, jalat löysinä ja ylämäkeen. Nyt sai siis piilottaa kellon häiritsemästä ja laittaa kaikki peliin. Loppuaika 1:59 jäi siis minuutin maksimiajasta. Eli toisinsanoen ajoissa maaliin!

Kaikki tuli annettua, plääni oli hyvä, riskejä sopivasti, juosukin vähän kulki ja sääkin oli aurinkoinen. Eli ihan hyvillä mielin sai lähteä kotia kohden. Huonot pisteet, mutta reittisuunnitelman teko onnistui hyvin. Ehkäpä ensikerralla osuu jo kaikki kohdalleen…

Kohti rastia 167.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti